Transformational Breath®

Zoals we ademen, leven we
We ademen allemaal, elke dag, we kunnen nog geen drie minuten zonder. Toch gebruiken we vaak maar de helft van ons adempotentieel. Door bewust te ademen veranderen we niet alleen onze manier van ademen, maar ook ons leven. Transformational Breath® is een liefdevolle, krachtige en zelfhelende ademtechniek waarbij je leert om je hele ademhalingssysteem te gebruiken om een open en verbonden ademhaling te bewerkstelligen. Deze bewuste ademhaling zorgt voor integratie en transformatie van gedachten, emoties en overtuigingen. Om iets blijvend te veranderen, te transformeren, is het eerst nodig dat je herkent en erkent waar je jezelf tegenhoudt. Wat blokkeert je, stopt je, houdt je weg van voluit te leven? Volledige acceptatie en durven voelen zijn belangrijk bij dat onderzoek, weet ik uit ervaring.

Voor wie is het?
Transformational Breath® ademsessies worden wereldwijd gegeven. Aan heel veel verschillende mensen die vaak om verschillende reden baat hebben bij een ademsessie. Mensen met trauma's, kan ook het geboortetrauma zijn; mensen die burn-out, of op de rand daarvan zijn; gestreste mensen, mensen met een te hoge oppervlakkige ademhaling; mensen met hyperventilatie;mensen die het graag goed willen doen; mensen die het lastig vinden om bij hun gevoel te komen; mensen die zichzelf beter willen leren kennen, kortom, iedereen heeft baat bij een ademsessie waarbij je leert om je adempatroon te herkennen en je leven om te zetten, te transformeren, van een leven in angst naar een leven in liefde.

Hoe werkt het?
De adem verbindt lichaam en geest. Het is de 'aanjager' van je leven. Als je dat begrijpt, kan je ook inzien dat er op het gebied van de ademhaling veel over jezelf te leren valt. Je kunt jezelf zien als een ruimte waarin allerlei lagen/niveaus zijn. Zo heb je het lichaam, de adem, de gedachten, de inzichten en je essentie/kern/ziel. Transformational Breath® werkt op al die verschillende niveaus. Op het fysieke niveau werkt het bijvoorbeeld zo dat je meer energie krijgt, je voelt je ontspannen en 'zit beter in je vel'. Op het niveau van het denken/inzichten, ook wel het mentaal-emotionele niveau genoemd, ontstaat er ook een ontspanning, meer ruimte, ontstaan verfrissende inzichten en acht je jezelf wel in staat tot handelingen/ besluiten die je eerder niet voor mogelijk hield. De uiteindelijke en diepste ontspanning ontstaat op het zielsniveau, ook wel spiritueel niveau. Doordat er meer ruimte ontstaat, de ruimte die is er altijd al, maar wordt nu ervaren als het leven met daarin de situaties die zich aan je voordoen, je hebt dan de ontspanning om daarmee te werken, in volledige acceptatie.

Hoe gaat het?
Wil je het proberen? Vaak is de eerste sessie indrukwekkend of verwarrend, omdat je dan nog niet weet wat er gebeurt. Transformational Breath® gaat over overgave. Dat is nogal een ding in deze tijd waarin we allemaal worden voorgehouden dat je alles onder controle kan hebben en houden. Daarom stellen de meeste ademcoaches voor om te beginnen met zes ademsessies. Dat kan binnen een tijdsbestek van ongeveer drie maanden. Dat kan je in zowel in groepssessies als individueel doen. Misschien is het prettig om eerst een individuele sessie te doen. Elke sessie duurt bij elkaar meestal wel zo'n anderhalf tot twee uur. Bij de eerste sessie krijg je uitleg over hoe het verloopt, krijg je een ademanalyse en maak je samen met de ademcoach een intentie voor de sessie. Bij iedere volgende sessie wordt er met een persoonlijke intentie geademd. Elke ademsessie is weer anders en als je eenmaal begonnen bent met Transformational Breath® is er geen ophouden meer aan. De enige manier om het te ervaren is om een sessie te gaan doen.

Praktische informatie
Voor een individuele ademsessie vraag ik € 85,00. Die geef ik in Amsterdam Oost. Wil je liever in het centrum van Amsterdam, bij Lumen, een sessie doen? Dat kan, dan vraag ik € 90,00. Er is ook een mogelijkheid om met zijn tweeën of zelfs met zijn drieën te ademen. Dat is altijd bij Lumen in het centrum van Amsterdam. Dat kost dan respectievelijk € 120,00 en € 150,00. Als we een afspraak gemaakt hebben, zit ik voor je klaar. Daarom zou ik het ook zeer waarderen als je komt. Mocht je verhinderd zijn, en je laat me dit op het laatst pas weten als het minder dan 24 uur voor de afspraak is, dan breng ik de kosten van de sessie bij je in rekening.

Groepsessie
Je kan ook in een groep Transformational Breath® doen. Op de laatste dinsdag van de maand organiseer ik de Breathing Circle bij Lumen. Tijdens de Breathing Circle wordt er over de hele wereld op die dinsdagavond collectief bewust geademd. Ik geef Transformational Breath® sessies. Alle ademsessies in een groep zijn intensieve en prachtige bijeenkomsten waarbij je met twee tot maximaal negen mensen ademt. Soms zijn naast mij dan ook andere ademcoaches aanwezig. Om deze erbij te vragen is het nodig dat je je van te voren opgeeft. Er is altijd één ademcoach voor drie deelnemers, dus veel persoonlijke begeleiding. De kosten daarvan zijn € 45,- per deelnemer.

Op de hoogte blijven
Wil je je opgeven om op de hoogte te blijven van de breathing circle en andere activiteiten? Dat kan, dan krijg je regelmatig een uitnodiging voor de Breathing Circle, die iedere laatste dinsdag van de maand gegeven wordt bij Lumen. Ik geef ook workshops in Amsterdam Zuidoost. Een introductieworkshop op een zondag en iedere donderdag om de week een workshop. Je kan je hiervoor opgeven bij www.counsellingcenterchanges.nl