Veelgestelde vragen Yoga en Transformational Breath®

Ik ben 55+, heeft het dan zin nog met yoga te beginnen?
Zeker, je kan op elke leeftijd beginnen met yoga. In elke levensfase werkt het weer op een andere manier. Het is een geweldig instrument om je bewust te blijven van je lichaam en geest.

Moet je lenig zijn om yoga te doen?
Nee, hoeft helemaal niet. Je doet jezelf, zowel je lichaam als je geest een plezier om elke week yoga te doen. Ook omdat je er uiteindelijk wel soepeler van wordt.

Moet ik mijn yogamatje meenemen?
Dat hoeft niet, we hebben yogamatjes. Maar als het voor jou fijn is om yoga op je eigen matje te doen, voel je vrij en neem het mee. Hoe lang van te voren kan je eten voor je yogales begint? Meestal zeggen we iets van anderhalf of twee uur. Maar als je weet dat je maag dan echt begint te rommelen en je alleen nog maar aan eten kan denken, zorg er dan voor dat je wel iets lichts gegeten hebt.

Wat betekent hatha yoga?
Ha betekent zon en Tha betekent maan. Hatha Yoga is het streven zon (je actieve kant, Shakti, vrouwelijk) en maan (je passieve kant, Shiva, mannelijk) te verenigen. Hatha Yoga is de fysieke vorm van yoga en het meest bekend in de westerse wereld.

Heeft het ook zin om een Transformational Breath ademsessie te doen als je leven eigenlijk best wel okay is?
Ja zeker, het geeft sowieso een prachtig inzicht in jezelf en wie wil dat niet?

Wat is de transformatie in Transformational Breath®?
Door de diepe inademing en ontspannen uitademing bij TB ontstaat er ruimte voor een 'verhuizing' van angst naar liefde.

Werkt Transformational Breath® ook bij fysieke klachten?
TBr werkt op drie verschillende niveaus, het eerste niveau is het fysieke niveau. Door bewust te ademen, want dat is wat je doet tijdens een Transformational Breath® sessie, merk je dat je beter ademt gaat halen en meer zuurstof binnen krijgt. Dat kan helpen bij ademhalingsproblemen, hyperventilatie etc. We raden je wel aan om bij ernstige klachten naar een arts te gaan.